HTML

TúraTorta

Kirándulás és sütik...mert így szeretjük. És néha-néha kritikus megjegyzések is, mert így is szeretjük.

Friss topikok

  • katazoli: @Moni73: Köszönjük ;-) A Rugelach meg szerintem is tökéletes pont ilyen célra, megvendégelni vele ... (2010.06.01. 16:35) Csokis és mogyorós Rugelach

Linkblog

Csokis és mogyorós Rugelach

katazoli 2010.05.23. 12:14

 Sajnos az időjárás az utóbbi hetekben meghiúsítja a kirándulásainkat, pedig már nagyon vágyódunk az erdő után. Bánatunkat ezen a hétvégén isteni Rugelachba fojtottuk.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához (24 db):

  • 120 g natúr krémsajt
  • 120 g vaj
  • 48 g kristálycukor
  • 170 g liszt
  • csipet só

A vajat és a krémsajtot 10 percre beteszem a mélyhűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dologzni. A tészta nagyon gyorsan összedobható, egyszerűbb nem is lehetne. A vajat, a krémsajtot és a cukrot a robotgéppel habosra keverem, majd hozzáöntöm a lisztet és a sót, és összedolgozom. Pár perc munka mindössze, majd berakom a hűtőbe, és egy órát állni hagyom, hogy a tészta összeálljon és dolgozni lehessen vele. 

Közben elkészítjük a töltelékeket. 

HOZZÁVALÓK:

Mogyorós (12 db):

  • 25 g barnacukor
  • 16 g kristálycukor
  • 4 g őrölt fahéj
  • 50 g őrölt mogyoró
  • kb 120 g baracklekvár

Kakaós (12 db):

  • 3 g keserű kakaópor
  • 3 g őrölt fahéj
  • 50 g kristálycukor
  • 30 g durvára vágott étcsoki
  • 25 g olvasztott vaj

Én a kakaósból egyből két adagot csináltam, ismerve az étvágyunkat :) A töltelék hozzávalóknál én képtelen vagyok az eredeti recept szerinti pontos mennyiségeket betartani, ahhoz túlságosan szétszórt vagyok :) Feltételezem, hogy 20-25 gramm egy evőkanál, és így arányosan adagolom az anyagokat. A mogyoróshoz összekeverem a cukrokat, a fehéjat és a mogyorót, ha valaki szereti tehet hozzá mazsolát is, ez nálam kizárt! A kakaóshoz összekeverem a kakaóport, a fehéjat, a cukrot és a durvára vágott csokit.

A tésztát kettéválasztom. Amíg az első felével dolgozom,a  másikat visszateszem a hűtőbe. Kb 25 cm átmérőjű kört nyújtok belőle, folyamatosan lisztezem a tetejét és a deszkát is, mert eléggé ragadós a tészta, és leragad. Ne sajnáljuk a lisztet tőle!

A mogyoróshoz a mikróban megmelegített lekvárral megkenem a kört és rászórom egyenletesen a tölteléket. A kanál hátlapjával lenyomkodom. A csokishoz a mikróban megolvasztom a vajat, megkenem a tésztát, és megszórom a töltelékkel, és szintén lenyomkodom. A köröket pizzavágóval, vagy éles késsel 12-12 cikkre vágom. A cikkeket a széles végüknél kezdve feltekerem kifli formájúra, majd sütőpapíros tepsire teszem, megkenem egy kis tejjel elkevert tojással, és 20 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben kisütöm. Porcukorral meghintve tálalom.

Tegnap kisütöttem, este dobozba tettem, és még ma is isteni finom és puha. Egyszerre édes a tölteléktől, és sós a sajtos tésztától. Isteni finomság és remek vendégváró.

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://turatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr662024835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moni73 2010.05.31. 16:20:08

Tetszik a kirándulás leírása, és váom a többit is a sütit meg most csinálom meg a kollégáimnak továbi sok sikert

katazoli 2010.06.01. 16:35:54

@Moni73: Köszönjük ;-) A Rugelach meg szerintem is tökéletes pont ilyen célra, megvendégelni vele néhány embert, mert gyors, egyszerű, finom, és telíti az gyomrot gyorsan. Reméljük, jól sikerült, és nagy sikert arattál vele a kollégák körében!
süti beállítások módosítása