HTML

TúraTorta

Kirándulás és sütik...mert így szeretjük. És néha-néha kritikus megjegyzések is, mert így is szeretjük.

Friss topikok

  • katazoli: @Moni73: Köszönjük ;-) A Rugelach meg szerintem is tökéletes pont ilyen célra, megvendégelni vele ... (2010.06.01. 16:35) Csokis és mogyorós Rugelach

Linkblog

Brownie mogyorós csokis öntettel és vanília fagyival

katazoli 2010.05.02. 09:22

A túrázás mellett a másik nagy szenvedélyem a sütés. Mindkettő ugyanazt a célt szolgálja: kikapcsolni a munkától túlpörgött agyamat, és élvezni az életet. A receptjeimet az évek során innen-onnan gyűjtöttem (internet, receptújság, családi receptek), majd saját ízlésünkre alakítottam.

Az egyik nagy-nagy kedvenc, a brownie. Ezúttal az apropója a Férjem születésnapja volt. Egyszerűen imádjuk. Amikor rákérdeztem milyen tortát szeretne, leszavazott minden különleges ínyencséget, és ezt választotta. Íme hát az elképesztően egyszerű brownie receptje, amit kezdő házitündérek is bátran kipróbálhatnak...lehetetlen elrontani...és őrülten csokis :)

HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 22 dkg sütőmargarin (RAMA)
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2 tojás

A vizet egy kisebb lábasba öntöm, és hozzáadom a margarint és a kakaót. Kevergetve felforralom, majd lehúzom a tűzről.

A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, majd apránként a kakaós keverékhez keverem. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.

Egy kb. 30*25 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jól megsült e, majd egy tálcára borítom hűlni.

Közben elkészítem a tetejére kerülő csokis öntetet.

HOZZÁVALÓK:

  • maroknyi durvára vágott mogyoró
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 12 dkg porcukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 12 dkg margarin (RAMA)

A hozzávalókat a mogyoró kivételével egy tálba teszem, és összemelegítem. Addig melegítem, amíg minden hozzávaló szépen összeolvad, ekkor kerül bele a mogyoró. Átforgatom, majd leveszem a tűzről, és egyenletesen a kisült, még langyos tészta tetejére öntöm.

Pár jótanács. Elég sok lesz az öntet, ezért mindeképp használjunk tálcát, amire nem gond ha lecsurog kissé. Nem köt meg teljesen mint a csokoládéból készült bevonó, de pont így finom.

A legeslegfinomabb, ha vanília fagylalttal tálaljuk, aminek könnyed hűvössége remek ellentétet képez a brownie csokisságával. Isteni finomság, ami még másnapra is friss és lágy marad...ha addig el nem fogy ;)

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr961967959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása