Ezen a hétvégén olyan finomságot készítettem, ami inkább a felnőttek kedvence. A sajttorta isteni friss gyümölccsel, gyümölcsszósszal. Mi most a Mamától és Papától kapott házi eperlekvárral készítettük.
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 65 dkg natúr tejszínes krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 1,5 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
A kekszet összekeverjük a vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, majd 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, míg kissé megpirul.
A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
A sajtkrémes keveréket a kekszes alapra öntjük, és további 50 percet sütjük.
Kihűtjük, hűtőbe tesszük, másnap gyümölccsel, gyümölcsszósszal tálaljuk.