HTML

TúraTorta

Kirándulás és sütik...mert így szeretjük. És néha-néha kritikus megjegyzések is, mert így is szeretjük.

Friss topikok

  • katazoli: @Moni73: Köszönjük ;-) A Rugelach meg szerintem is tökéletes pont ilyen célra, megvendégelni vele ... (2010.06.01. 16:35) Csokis és mogyorós Rugelach

Linkblog

Epres charlotte torta

katazoli 2010.06.09. 18:02

Egy utószülinapi torta magamnak :) Jó ideje szemeztem már a recepttel, és végre itt az eperszezon, nekiálltam elkészíteni. Azt el kell mondanom, hogy a torta receptjeimet az esetek nagy részében a www.tortaimado.hu című blogról veszem, érdemes ott körülnézni, én rengeteg csodát készítettem már az oldalról, a család szinte el se tudja már képzelni, hogy cukrászdából hozzunk tortát. Ezúton is minden elismerésem az oldal szerkesztőjének, és sok-sok köszönet a finom falatokért.

És akkor jöjjön a recept. Én 27 cm-es tortaformában készítettem, kicsit alacsony lett a krém, az eredeti receptben 26 cm-es tortaformára vonatkoznak a mennyiségek.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg eper
  • 40 dkg Mascarpone sajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 2,5 dl habtejszín
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • 3 dl narancslé

A díszítéshez:

  • 1 csomag tortazselé por
  • kb. 10 dkg eper

2 dl narancslébe én kevertem egy evőkanál narancslikőrt, ez természetesen elhagyható. A babapiskóták belső felét egy pillanatra megmártjuk a narancslében, és a tortaforma alját és oldalát kibéleljük vele. Én az oldalra kerülő piskóták alját késsel egyenesre vágtam, a forma aljába úgy pakoltam a piskótát, hogy egy rés maradjon a szélre kerülő álló piskóta sornak, így szépen sikerült függőlegesen tartani a babapiskóta oszlopsort :)

Az eper felét összetörtem turmixgéppel, majd belekevertem a cukorral és vaníliáscukorral elkevert Mascarpone sajtba.

A zselatint elkevertem a vízzel, majd addig melegítettem amíg teljesen elolvadt. Ezután hozzákevertem 1 dl narancslét. Az epres krémből 1-2 kanállal alaposan belekevertem a zselatinba, majd az egész zselatinos keveréket a krémhez adtam, és elkevertem.

Felvertem a habtejszínt. Egy jótanács: már sokszor sikerült rossz minőségű habtejszínbe belefutnom, amiben viszont sosem csalódom az a Hulala tejszín, mindig tökéletesen kemény hab verhető belőle. A habot a krémhez keverem.

Az eper másik felét apró darabokra vágom, és azt is a krémhez keverem.

A teljes keveréket a formába öntöm, majd a hűtőbe teszem dermedni. Én egy éjszakát a hűtőben hagytam, reggel eperrel díszítettem, és leöntöttem tortazselével. Amikor a zselé megszilárdult, levettem a tortakarikát. Mennyei lett, igazi hűs nyári csemege.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr652069475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása